Emlak Piyasası Güncel Gelişmeleri Neyi İşaret Ediyor?

Son yıllarda, dünya emlak piyasasında birçok değişiklik yaşandı. Bu değişikliklerin çoğu, COVID 19 pandemisi ile birlikte ortaya çıkarak emlak sektörünü çok farklı boyutta etkiledi.

Emlak Piyasası Güncel Gelişmeleri

Son yıllarda, dünya emlak piyasasında birçok değişiklik yaşandı. Bu değişikliklerin birçoğu, COVID 19 pandemisi ile birlikte ortaya çıktı ve emlak sektörünü çok farklı boyutta etkiledi.

Burada emlak piyasası hakkındaki güncel gelişmelerin takibi için gerekli bilgileri aktaracağız.

Yeni Ev Sahipleri İçin Düşük Faiz Oranları

Birçok ülkede, düşük faiz oranları nedeniyle yeni ev sahibi olmak daha kolay hale geldi. Düşük faiz oranları, mortgage kredisi ödemelerinin daha düşük olmasına yol açar. Böylece ev sahibi olmak için daha az para biriktirmenize yardımcı olur. Bu nedenle, birçok insan pandemi sırasında ev sahibi olmaya karar verdi.

Kentsel Alanlardaki Talep Azalıyor

COVID 19 pandemisi nedeniyle, insanlar daha az kalabalık yerlerde olmak istiyor. Tabii ki daha az trafik olan daha geniş bir yaşam alanına sahip olmayı arzu ediyor. Bu nedenle, kırsal alanlar, ilçe, kasaba, sayfiye, köy, sahil gibi yerlerdeki satılık ve kiralık villa, yalı, yazlık emlak talebi arttı. Buna karşılık şehir merkezlerindeki dairelere olan talep de azaldı. Kırsal alanlar, ilçe, kasaba, sayfiye, sahil, yayla, dağ, köy gibi yerlerdeki satılık ve kiralık villa, yalı, yazlık, dağevi, bağevi fiyatı arttı.

Emlak Teknolojisi Gelişiyor

Emlak sektörü, yeni teknolojik araç ve uygulamalarla daha verimli hale geliyor. Örneğin, artırılmış gerçeklik ve sanal tur harika gelişmeler olarak dikkat çekiyor. Satlık ve kiralık emlak online geziliyor. Kırsal, ilçe, sayfiye, sahil, yayla, dağ, köy gibi yerlerdeki satılık ve kiralık villa, yalı, yazlık, dağevi, bağevi alıcıları online geziyor

Emlak Fiyatları Artıyor

Türkiye'de olduğu gibi bazı ülkelerde, emlak fiyatları son birkaç yılda hızla arttı. Bu, birçok kişinin ev sahibi olmak için daha fazla para biriktirmesi gerektiği demektir. Ancak, bu artışın büyük bir kısmı, COVID-19 pandemisi sırasında ve sonrasında yaşanan talep artışından kaynaklanıyor.

Emlak Kiralamada Yeni Trendler

Pandemi nedeniyle artık birçok kişi evlerinde daha fazla zaman geçiriyor ve işini evden yapmaya çalışıyor. Bu nedenle, evlerinde çalışmak isteyenler için ek bir ofis veya çalışma odası olan evler daha popüler hale geldi.

Kiralık Bahçeli Ev Talebi Artışı

Ayrıca, uzaktan çalışanlar evlerinde daha fazla zaman geçirdiklerinden kiralık bahçeli ev talebi arttı. Emlak piyasası hala değişiyor ve pandemi nedeniyle yaşanan değişiklikler, sektörün geleceği için önemli ipuçlar veriyor. Bu nedenle, emlak sektöründe faaliyet gösteren emlakçı işletmelerin bu değişimlere uyum sağlaması gerekiyor. Teknolojiyi kullanarak müşterilerine daha iyi hizmet sunabilirler. Talepteki değişime uyum sağlayarak daha popüler olan sahil, yayla, dağ, köy gibi yerlerdeki villa, yalı, yazlık, bağevi tanıtabilir.

Uzaktan Çalışanlara Ofis Alanları

Emlak sektöründeki işletmeler, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına uygun hizmetler için yenilikçi olmaları gerekir. Sahiplerine evlerini daha çekici hale getirebilmeleri için tavsiyeler vermelidir. Uzaktan çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak ofis alanları gibi hizmetler sunabilir.

Yeni Trendleri Takip

Emlak sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, güncel gelişmeleri takip etmede geç kalmamalıdır. Emlakçı, müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için gayretini artırmalıdır. Bu gelişmeler pandemi sonrasında da devam ediyor. Emlak sektörüne yatırım yapmak isteyen emlakçı bu trendleri göz önünde bulundurmalıdır.

💬 Yardım ister misiniz?
WhatsApp
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?
Telefon 0352 206 36 37
Email feza@fezagayrimenkul.com
Adres
Sahabiye Mah. Sivas Bulvarı No:23-1 Feza Plaza (Hunat Tramvay Durağı Karşısı) Kocasinan / KAYSERİ