Hayallerinizdeki Ev Nasıl Alınır? İlk Evim Benim

Feza Emlak yıllardır bu sektörde edindiği tecrübelerle, hayallerindeki evi arzulayanlara yardımcı oluyor. Hayallerinizdeki ev nasıl alınır? İlk evim, ilk ev almak isteyen, hayallerindeki evin peşinde koşanlara yol gösteriyor.

İlk Ev, Hayallerdeki Ev

Feza Emlak yıllardır bu sektörde edindiği tecrübelerle, hayallerindeki evi arzulayan ve yatırımcılara yardımcı oluyor. Hayallerinizdeki ev nasıl alınır? İlk evim, ilk ev almak isteyen, hayallerindeki evin peşinde koşanlara yol göstermeye çalışacağız. Yeni yatırımcıların da emlak alırken dikkat etmesi gereken noktaların altını çizeceğiz.

Konut satın almak, özellikle de hayallerindeki evini almak çoğu kişi için hayatlndaki önemli adımlardan biridir. Şimdi, hayallerinizdeki ev nasıl alınır, hayallerinizdeki ev nasıl bulunur sorularına cevap arayacağız. Doğru yatırımı yapmanıza yardımcı olacak kritik bilgiler aktaracağız.

İlk adım olarak burada yatırımcıların hedeflerini netleştirmesi, ev almakla neyi amaçladıklarını belirlemesi gerekir. Çünkü bu tercih doğru evi seçmelerine yardımcı olacaktır.

Bütçenizi Belirleyin 

Bir ev alırken, bütçenizi belirlemek kritik bir adımdır. Anlık ve gelecekteki mali yapınızı değerlendirin. Ne kadarlık bütçe oluşturabileceğinizi hesaplayın. Her şeyden önce, ne kadarlık bir bütçeniz olabileceğini net olarak bilmeniz yolunuzu aydınlatır.

Sadece peşinatı değil, kredi faizlerini, tapu ve harç masraflarını da göz ardı etmemelisiniz. Bütçeyi belirlemek önünüzdeki gri alanları netleştirir, bir bölümünü karanlığa gönderir bir bölümünü de aydınlığa çevirir. Ardından bu bütçeye uygun evleri arayabilirsiniz.

İhtiyaçlarınızı ve İsteklerinizi Belirleyin

Yıllardır hayallerini kurduğunuz bu evde ne tür özellikler aradığınızı da güncellemeniz ve netleştirmeniz gerekir. Kaç oda, banyo, mutfak, bahçe, balkon veya teras gibi ekstra beklentiler aydınlatılmalıdır. Bu ve benzeri sorulara cevap vermeniz gerekir. Aradığınız evin kriterlerini bilmeli ve belirlemelisiniz.

Evinize İş ve Sosyal Hayatınıza Uygun Konum

Hayalinizdeki evinizin konumu, lokasyonu günlük hayatınızı büyük ölçüde etkiler. Bu ev, eşinizin ve sizin iş yerine, çocukların okuluna yakın olmalıdır. Alışveriş merkezleri ve sosyal aktivite mekanlarına yakınlık, hayatınızı kolaylaştırır ve kalitesini artırır. Böylece hem zamanınızı hem de paranızı tasarruf edersiniz. Ayrıca lokasyonu, konumu ve gelecekteki potansiyelini de göz önünde bulundurmanız faydalı olur.

Teknik İncelemeler Yaptırın

Emlak ve gayrimenkul sektörü oldukça karmaşıktır. Ev alırken bir emlakçı veya emlak danışmanından yardım almanız büyük fayda sağlayacaktır. Emlakçı ve diğer uzmanlar, yasal işlem ve pazarlık konularında rehberlik eder. Hayallerinizdeki evi en uygun fiyata satın almanızı sağlayabilir.

Evi satın almadan önce, mutlaka bir emlakçı ve uzmana teknik durumunu inceletin. Isıtma sistemi, elektrik ve su tesisatını ayrıntılarıyla araştırın. Bu ayrıntılardan geriye dönüş çok zor ve pahalıdır.

Araştırmayı İhmal Etmeyin

Hayalinizdeki evi bulduktan sonra, hakkındaki araştırmayı detaylandırmaktan kaçınmayın. Evin tapusu, iskan belgesi, borçları ve ipotek durumu gibi tüm bilgileri öğrenin. Yapının deprem yönetmeliğine uygunluğunu da kontrol ettirin.

Yasal İşlemleri Dikkatli İnceleyin

Ev alırken yapacağınız bütün yasal işlemleri çok dikkatli inceleyin ve anlayın.

Emlakçı ve Gayrimenkul Uzmanından Destek Alın 

Emlak ve gayrimenkul uzmanları, yatırımcıların doğru kararlar vermesine yardımcı olur. Profesyonel bir danışmanla çalışarak, doğru evi bulmanız, hayalinizi gerçekleştirmeniz daha kolay olacaktır.

Tapu devri, ipotek işlemleri gibi konularda emlak uzmanlarından yardım almanız iyi olur.

Duygularınızı Kontrol Altında Tutun

Ev alırken duygularınızı kontrol altında tutmanız ve mantıklı bir şekilde hareket etmeniz çok önemlidir. Hayalinizdeki evi bulmuş olsanız bile aceleci davranmayın. Bütün detayları dikkatlice inceleyin ki hayalinizdeki ev kabusunuza dönüşmesin.

Pazarlık Yapmaktan Çekinmeyin

Beğendiğiniz evin fiyatı bütçenizi aşsa bile kesinlikle pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Özellikle nakit ödeme yapacaksanız, satıcıdan indirim talep edin. Nakit ödeme çok kıymetlidir. Yakın vadeli ödemelerinizin değerini pazarlıkta değerlendirin. Ayrıca, benzer özelliklere sahip diğer evlerin fiyatlarını da araştırın. Sahip olduğunuz her ödeme aracını pazarlıkta daha güçlü bir araç olarak kullanın.

Sabırlı Olun

Hayallerinizdeki evi bulmak zaman alabilir. Bu nedenle sabırlı olmanız ve akıllı biçimde araştırmaya devam etmeniz önemlidir.

Keyfini Çıkarın

Ev almak, hayalinizdeki eve kavuşmak hayatınızdaki en önemli yatırımlardan biridir. Bu nedenle, bu süreci dikkatli aşın ve keyfini çıkarın. Şu uyarıları bir kez daha yapmakta fayda var:

1.Evi almadan kesinlikle ekspertiz yaptırın.

2. Tapu ve kadastro bilgilerini kontrol edin.
3. Kat mülkiyeti ve yönetim planını inceleyin.
4. Aidatları öğrenin.
5. Bina sakinleriyle görüşün.
6. Çevresini ve altyapısını inceleyin.
7. Ortak alan, otopark ve sosyal tesislerin kullanım özelliklerini sorun.

Bu açıklamaların ışığında, hayallerinizdeki evi en uygun fiyata satın alabilirsiniz. Artık içine mutlu bir yuva kurabilirsiniz.

💬 Yardım ister misiniz?
WhatsApp
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?
Telefon 0352 206 36 37
Email feza@fezagayrimenkul.com
Adres
Sahabiye Mah. Sivas Bulvarı No:23-1 Feza Plaza (Hunat Tramvay Durağı Karşısı) Kocasinan / KAYSERİ